четвъртък, 19 декември 2013 г.

С какво се отличават директните продажби от мрежовия маркетинг?

Директната продажба най-общо е устна реклама от един човек на друг, която е доказано най-добрия начин за промотиране на определени продукти и един успешен източник за сериозен допълнителен доход.
При класическите директни продажби сътрудниците получават възнаграждение за продажбата или посредничеството на продукти и услуги. Примери са продажбите чрез представители и продажби на партита.
Мрежовият маркетинг е може би най-динамичната форма на класическите директни продажби. Сътрудникът има допълнително възможността да привлича и ръководи нови сътрудници. За подкрепата, обучението, мотивирането и направляването на други сътрудници сътрудникът получава допълнителни възнаграждения, като например изплащане на бонуси.
Ето защо системата за възнаграждения при директните продажби с мрежов маркетинг се състои от два компонента: комисионна/търговска отстъпка от една страна и бонус доходи от друга.

В статията "Директните продажби като допълнителна работа" ще прочетете по - конкретна информация, касаеща компанията LR Health and Beauty Systems и предимствата от сътрудничеството с нея от гледна точка на клиентите и дистрибуторите.

Източник: LR World

Няма коментари:

Публикуване на коментар