Блог на независим сътрудник на "LR Health and Beauty Systems". Използвани са някои от авторските материали относно продуктовата гама, качени на официалната страница, защото дават най - пълна информация.

петък, 9 март 2012 г.

Woman Phyto Activ



Woman Phyto activ

Препоръчителна дозировка: 3 пъти по 1 капсула на ден
90 капсули/ 46,8 г.
Каталожен номер: 80332
Каталожна цена                                                67,90 лв.


Новата хранителна добавка Woman Phytoactiv е предложението на LR за подсилване на женския организъм в периода на Климактериум.
В този етап със средна продължителност 4 години, през който започват смущенията на месечния цикъл до неговото пълно изчезване, често пъти е необходимо подсилването на организма.
Woman Phytoactiv е идеалната добавка за този период, тъй като предлага високо съдържание на калций, витамин D3, екстракт от червена детелина и изофлавони от червена детелина. Тези ценни съставки поддържат организма, като въздействат върху неприятните симптоми на този труден етап.

Калцият е много важен за функционирането на сърцето, мускулите, мозъка и основно на костите: участва в изграждането на костната маса и предотвратява остеопорозата. Липсата на калций може да предизвика сериозни здравословни проблеми като рахит, остеомалация и остеопороза. Калцият съставлява 2% от телесната ни маса, като 99% от него е в костите и зъбите, Калцият участва в изграждането на костната маса и предотвратява остеопорозата. Помага за здравето на зъбите и костите, а в комбинация с магнезия се грижи за правилната сърдечна функция. За да се абсорбира правилно се приема в комбинация с магнезий. Основни източници: зелени зеленчуци, зърнени продукти, ядки, морски храни и всички видове млечни храни. ПДП между 800 и 1200 мг.

Витамин D3 (холикалциферол) поддържа хомеостазата  (оптималното съотношение) на калций и фосфор в нашия организъм, участвайки и процесите на минерализация и ремоделиране (престрояване) на костната тъкан. Има данни, които позволяват да се разграничат три процеса, в които Витамин D3 (холикалциферол) участва активно:
• всмукване на калция и неорганичния фосфат в стомаха;
ресорбция на калция в костите на скелета и преобразуването му в костната тъкан;
• реабсорбция на калция в бъбречните канали.
Подпомага усвояването на витамин А и С. Докато ролята на Витамин D3 (холикалциферол)  за заздравяване и укрепване на костите е добре позната, то връзката му с развитието на някои видове карциноми и нарушената функция на имунната система бяха наскоро разкрити и са предмет на сериозни изследвания във водещи медицински центрове. В резултат на тези изследвания учените смятат,че голяма част от хората приемат много малки количества Витамин D3 (холикалциферол) и настояват препоръчваната дневна доза от 400 МЕ да се увеличи на 800 МЕ. Според известния специалист по хранене и епидемиология професор Едуард Джованучи  приемът на калций при профилактика и лечение на болестни състояния, изискващи прием на този минерал, е безсмислен, ако нивото на Витамин D3 (холикалциферол) в организма е ниско. Двете съставки действат синергично и при дефицит на която и да е от тях, се получава остеопороза и фрактура на костите. Множество нови изследвания на човешкия метаболизъм разкриват нови важни роли, които играе Витамин D3 (холикалциферол). Някой видове тумори, а също и дисфункции на имунната система са  тясно свързани с неговия дефицит. В скорошно проучване на екипа на проф.Джованучи е установено недвусмислено връзката между ниското ниво на Витамин Д и развитието на рак на простатата. В друго негово проучване е установено, че хората с нормално ниво на Витамин D3 (холикалциферол) имат два пъти по-нисък риск от развитие на карцином на дебелото черво, в сравнение с тези имащи ниски нива на този витамин. Дефицитът на Витамин D3 (холикалциферол)  води до отслабване на имунната система и до повишен риск от развитието на така наречените автоимунни заболявания, като Диабет тип 1 и Мултипленна (множествена) склероза.
През 2009 година проф.Бари Блум - декан на Harvard School of Public Health /HSPH/, и неговите сътрудници показаха, че отговора на имунната система към някои видове инфекции е критично зависим от нивото на Витамин D3 (холикалциферол).
Дневната препоръчителна доза от прием на Витамин D3 (холикалциферол) варира между 200 и 600 Международни единици /IU/. Множество проучвания показват, че дневен прием на 800 МЕ намалява риска от остеопороза. Много експерти днес вярват, че прием дневно от  1 000 до 2 000 МЕ от различни източници – слънце, диета, добавки – е може би това, което осигурява оптимално здраве. Нашето тяло е достатъчно умно - то усвоява толкова Витамин D3 (холикалциферол), колкото му е необходимо. В някои проучвания се сочи, че дневен прием надвишаващ даже 10 000 МЕ не е токсичен, но все пак това не се препоръчва.
Слънцето е най-мощният източник на Витамин D3 (холикалциферол). Когато ултравиолетовите лъчи директно  достигнат кожата, започва синтез на витамина. Той бързо се абсорбира в кръвта и може да се съхранява в продължение на няколко месеца, главно в мастната тъкан. Затова е и трудно да се каже точно колко Витамин D3 (холикалциферол)  трябва да приемат хората. Ако прекарвате достатъчно време на открито, вие вероятно нямате нужда от допълнителен прием. Хората, които през лятото прекарват на слънце с открити лице, шия и ръце за поне 15 минути дневно, получават достатъчно количество витамин. А тридесетминутно излагане на цялото тяло без никакъв слънце защитен крем води до синтезирането на 20 000 МЕ витамин. Тъй като продължителното излагане на жените на слънце в периода на менопауза носи повишен риск от карциноми на кожата, допълнителния прием на витамин Д3 е сериозна подкрепа на организма. 
Голяма част от Витамин Д3 се складира в организма. Хората с по тъмна кожа синтезират по-малко количество. Хората, които се излагат рядко на слънце или живеят в по-северни райони, се нуждаят от допълнителен прием. Данните показват, че умереното излагане на слънце може да има дългосрочен положителен ефект. Все пак не се препоръчва продължително и интензивно слънчево облъчване, поради добре известния риск от карцином на кожата. Трудно е да се набави Витамин D3 (холикалциферол) от диетата. Затова биологично активните добавки са добра идея. В САЩ някои храни са обогатени с витамина, като млякото например. Някои тлъсти риби, като сьомга, тон, сардина, скумрия имат големи количества от този витамин.
Пълните хора по-голяма нужда от допълнителен прием на Витамин D3 (холикалциферол) защото по-голямото количество мастна тъкан при тях изсмуква повече витамин от кръвта и го складира, но нивото му в кръвта амалява. Синтезираният витамин се съхранява в продължение на няколко месеца, така че в началото на пролетта може да има известен дефицит и да се наложи приемане на добавки.
 Специалистите препоръчват в добавките да има Витамин D3 (холикалциферол), който е три до четири пъти по мощен от Витамин Д2 ( ергокалциферол). 

Червената детелина има много лечебни свойства, някои от които подпомагат борбата със смущенията през климактериума, помагат за предотвратяване на остеопорозата и подобряват кръвообращението. Червената детелина (Trifolium pratense) е многогодишна билка, която се среща по ливадите в Европа,  Азия и в Северна Америка. Червената детелина е диво растение, което се използва за храна от говеда и други животни, също се използва в медицината като лек за широка гама от заболявания. Червената детелина съдържа:
- антиоксиданта токоферол (витамин Е),
- витамин В3 (ниацин),
- витамин С (аскорбинова киселина),
- антитуморни съставки,
- азот,
- калий, калций, хром, железни и медни соли, магнезий, фосфор,
- изофлавони.
Последните научни тестове са показали, че червената детелина съдържа изофлавони, биологични съставки на растителна основа, които предизвикват ефект в тялото, подобен на този от естрогена и затова са наречени фитоестрогени, без да носят негативните функции на естрогена за отлагане на мастните депа в женския организъм и подтискане на използването на мазнините като гориво за организма.
Естрогенът е основния женски полов хормон, който способства отлагането на мазнини, подтискайки процеса на използването им в качеството на гориво и попълвайки мастните депа на организма. Именно този хормон носи отговорност за характерните женски особености: гърди, фигура и разпределение на подкожната мазнина. Накратко казано, естрогенът е това, което прави жената жена като фигура.
Изофлавоните са показали потенциал за лекуване на много състояния, свързани с менопаузата. В последните години изследователите откриват редица допълнителни ефекти от вземането на изофлавони, което прави използването на фитоестрогените още по-примамливо. Изофлавоните са структурно или функционално сходни със стероидните естрогени в човешкия организъм. Най-добре проучените фитоестрогенни изофлавони – генистеин и деидзеин – се срещат в билката червена детелина. Изофлавоните наскоро привлякоха вниманието от страна на сериозната научната общественост. Потвърдени бяха техните благоприятни ефекти при остеопороза, сърдечносъдови заболявания, рак и симптоми на менопаузата.
Червената детелината има противовъзпалително, антиспазматично, отхрачващо и успокоително действие.
С лечебна цел се използват цъфтящите надземни части на растението. То помага при лечението на различни болести:
·         кръвоносна система – пречиства кръвта (като увеличава отделянето на урина и слуз, стимулира производството на жлъчка), балансира нивото на хемоглобин и броя на кръвните плочици, тонизира гладката мускулатура на кръвоносните съдове;
·         женски състояния – мастит, менопауза, загуба на костна тъкан свързана с остеопороза, горещи вълни, облекчава бялото течение;
·         пикочна система -  подпомага пречистващата функция на бъбреците;
·         чернодробни състояния – подпомага детоксикацията, при жълтеница, стимулира секрецията на жлъчка;
·         мускулна система;
·         скелетна система  при ставни проблеми
·         нервна система – успокоява нервите, при изтощение
·         дихателна система – има антиспазмично действие при астма, настинка, пресипналост, бронхит, кашлица при деца, хриптене, магарешка кашлица;
·         кожни проблеми – акне, екзема, псориазис, обриви, кожни проблеми;
·         други – тумори, рак на гърдата, подобрява отделителната функция на организма;

Екстракт от червена детелина
Помага при смущенията на жените по време на менопауза и има благоприятно действие върху фертилността (плодовитостта) и при двата пола. Екстрактът от червена детелина е един от най-богатите източници на естествен изофлавон (антиоксидант). Изофлавонът е растителен естроген, който увеличава костната плътност, намаляват усещането за горещи вълни, помагат при безсъние и нощно изпотяване. Изофлавоните от червена детелина предпазват гърдите, матката и костите като при това нямат вредни странични въздействия.
Наблюдение, проведено в отделението по ендокринология към болницата St. Leonards в Сидни, Австралия, установява, че хранителни добавки с фитоестроген (за целта е използван екстракт от червена детелина, калций и витамин D3) облекчават симптомите при жени в менопауза. Изофлавоните (естествен естроген) са вторична съставка на растения, които са силно разпространени в Азия. Това е и една от причините, поради която азиатките изпитват по-малко физически и психически неразположения по време на менопаузата в сравнение с жените от Запада. Източната храна е богата на естествен естроген (изофлавони) – традиционната азиатска кухня е известна от векове с това, че е здравословна и това се дължи именно на тези изофлавони. Западната кухня съдържа изключително малко количество изофлавони. Учените са установили, че екстрактът от червена детелина помага при възпрепятстване развитието на остеопорозата, а също и подпомага доброто циркулиране и пречистване на кръвта. Екстрактът оказва положително въздействие върху лимфната система и черния дроб, като по този начин подсилва имунната система.
Приемът на 57 мг. всеки ден може да доведе до намаляване нивото на холестерол и триглицериди в кръвта. Благоприятното действие на червената детелина може да се отбележи и при предпазване на артериите, като така спомага за избягване на сърдечно-съдови заболявания. Лечение с екстракт от червена детелина може да се приложи успешно и при диабет, псориазис, детски екземи, бронхит и коклюш. В Азия дава положителни резултати и при асматични пристъпи, като диуретично и противовъзпалително средство и под формата на околоочен крем.

 Съчетаването на изброените до тук съставки в една хранителна добавка предлага доказано облекчаване на организма от смущенията при менопауза.
Новата добавка на LR Woman Phytoactiv, благодарение на уникалния си състав, ще стане новият съюзник на нежния пол!
Бори се срещу неприятните симптоми на климактериума и предпазва организма ви по най-добрия начин.

Предупреждение: Екстрактът от червена детелина е с висока концентрация на изофлавони. По тази причина той не се препоръчва при деца, бременни и кърмачки.
Хора, приемащи хормонални средства, съдържащи андроген, естроген, прогестерон и техните производни, не трябва да използват екстракта от червена детелина.
Поради повишения риск от кървене, билката не трябва да се приема в комбинация с аспирин, чесън, джинджифил, гинко билоба, витамин Е.

Източник:

Материалът е разработен от Вангел Панов





Няма коментари:

Публикуване на коментар